Barion Pixel

Milyen ajándéknak örülünk igazán?

Ha feltennénk magunknak azt a kérdést, hogy milyen ajándéknak örülünk igazán, vajon mit válaszolnánk? Valami konkrét dolgot mondanánk? Nagyot? Szépet? Autót? Nyaralást? Vagy inkább valamilyen élmény átélését említenénk?

Biztos tudjuk, hogy milyen ajándéknak örülünk igazán?

 

A CSALÁD BÜSZKESÉGE

A fiad diplomaosztó ünnepségén ülsz; jobbodon a feleséged, a balodon a gimis nagylányotok. Körülötted zajlik az élet. A sportcsarnok színpadán felvonul az egyetem vezetősége. Szól a bevonuló zene. A fiad az évfolyamtársai közt várja, hogy megkapja az egyetemi diplomáját. Sokat tett érte. És mindvégig komolyan vette.

Bár a tested a székben pihen, a gondolataid beindulnak. Milyen ajándéknak örülne a fiam igazán? – teszed fel magadnak a kérdést. Valami igazán testhezálló ajándékkal szeretnéd meglepni őt.

 

A VEZETÉS ÉLMÉNYE

Könnyű dolgod van. A fiad imádja a száguldást. Alig múlt 8 éves, amikor már az öledben ülve vezette a kocsitokat. Nagy íveket rajzolt volna a kormánnyal, és csodálkozó pillantások közepette vette észre, mennyire apró mozdulatokkal lehet az autót vezetni.

Az első adandó alkalommal megszerezte a jogosítványát. Különleges alkalom volt, amikor életedben először te ültél a kocsitok anyós ülésére. Miután elindult, ugyanúgy felhívtad a figyelmét két dologra, pontosan azokra, amiket még a te apukád mondott el neked. „ Üres kanyar nincs” – szólt a javallat. „A STOP táblát tiszteld” – ez volt a második.

Jól vezetett. Sportosan. Ahogyan tőled látta. Imádta a forgalmat. Váltogatta a sávokat, mintegy be akarta mutatni neked, hogy mennyire jó ő is a szeren.

 

MILYEN AJÁNDÉKNAK ÖRÜLÜNK IGAZÁN?

Valami sportos élményajándékban gondolkodtál. Ami tele van adrenalinnal, benzingőzzel, de rendhagyó is egyben. Valami Mad Max-szerű élményben.

A milyen ajándéknak örülünk igazán kérdésre kerested a választ. Nem kellett sok idő, hogy rátalálj a 30 perces Polaris élményprogramra. „Polaris RZR 1000, alias BRUTALICA!” – olvastad a megtalált weboldal beharangozójában. Amikor rápillantottál a fényképre, tudtad, hogy a legjobb helyen jársz: két beöltözött pilóta vezetett egy hamisítatlan autócsodát. Láttad az autó vázát, a felfüggesztéseket, és a homokos útvezetést.

Tökéletes választásnak tűnt. A milyen ajándéknak örülünk igazán kérdéskört bőven kimerítette. Tudat alatt te is ilyen ajándékra vágytál. Hogy kipróbálj egy ilyen gépszörnyeteget: „140 LE-s és mindössze 600 kg” – olvastad a weboldal beharangozójában.

Végigolvastad a teljes ismertetőt. Szerencse, hogy a fiad már elmúlt 23 éves, mivel korhatárként ez volt megadva. A személyes vezetési élmény megtapasztalásához legalább 3 éves meglévő jogosítványra volt szükség. Ez is kipipálva. A 60 perces opciót választottad, mert itt lehetőség volt megosztani a vezetés élményét egymás között.

 

ÉLMÉNY A JAVÁBÓL

A szervezők elfogadták az időpont kérésedet: a számotokra legjobb időpontban mehettetek átélni az élményprogramot.

A helyszínem a profi oktatótól megkaptátok az instrukciókat. A milyen ajándéknak örülünk igazán kérdésedre is megkaptad a választ. A friss diplomás fiad ujjongott a bőrében, akár egy kisgyerek. Felpattant a Polarisra, és már indult is volna tovább. A Mad Max filmek megtették hatásukat.

Amikor meglódult a 140 LE-vel felturbózott alig 600 kg, apa és fia csak egy nagy mosoly voltatok. Az első kanyar alkalmával majdnem kirepültél a vezetőfülkéből. Mert egyértelmű volt, hogy a fiad kezdte a vezetést. Fokozatosan jött bele a BRUTALICA vezetésébe. Fokozatosan emelte a tétet, nyomta a gázt, és faroltatta a gépszörnyet.

A kezdeti megilletődöttséget követően hamar visszatért beléd is az élet. Élvezted, ahogyan elsuhantak mellettetek a terepen a bokrok és a fák.

A milyen ajándéknak örülünk igazán projekt révbe ért. A diplomás fiad életre szóló vezetési élményben részesült. Bár átadta volna neked is a kormányt, csak intettél a kezeddel, és teljesen megelégedtél azzal az élménnyel, hogy vezetés közben figyelted őt. Faroltatok, megindultatok, majd egy nagy fékezéssel lelassítottatok, rámentetek bukkanókra, és úgy repültetek, akár a rakéta.

 

A 60 perc elteltével még sétáltatok egyet a fákkal szegélyezett pályán: átbeszéltétek az elmúlt 23 év legfontosabb történéseit. Büszke voltál a fiadra, és hálás, amiért annyira jól működött a kommunikáció köztetek.

Hazafelé beültetek a fiad kedvenc éttermébe, és nagyokat nevetve elevenítettétek fel a milyen ajándéknak örülünk igazán projekt legizgalmasabb pillanatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük